Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

τολο



Τολό: Έκαψαν τον Ιούδα στην θάλασσα - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Καθιερώνεται πλέον στο Τολό η καύση του πλωτού Ιούδα το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα. Η τιμωρία του προδότη είναι ένα έθιμο που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Πατρίδας, στο πανέμορφο όμως τουριστικό χωριό της Αργολίδας έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα.



Τραγωδία στο Τολό: Πνίγηκε στη θάλασσα 85χρονη

Το μεσημέρι της Παρασκευής μία γυναίκα έχασε την ζωή της στη θάλασσα του Τολού.

Συγκεκριμένα το συμβάν έγινε στην περιoxή του Ιππόκαμπου, κοντά στη μεγάλη στροφή στο κέντρο του Τολού.

Η άτυχη γυναίκα ήταν Ελληνίδα, 85 ετών και το ΕΚΑΒ όταν έσπευσε στο σημείο δεν πρόλαβε να την σώσει...



Ζημιές στην παραλία του Τολού από την καταιγίδα

Μικρές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στην παραλία του Τολού στην Αργολίδα, από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή χθες το απόγευμα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η δυνατή βροχή παρέσυρε την άμμο στην παραλία, όπως επίσης και τα νερά που κατέβασε από το βουνό ο γειτονικός χείμαρρος.



Ζημιές από κακοκαιρία στο Τολό

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το Τολό στον Δήμο Ναυπλίου, εξαιτίας σφοδρής καταιγίσα που ξέσπασε στην περιοχή το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος του νερού έφτασε τα 30-40 εκατοστά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η κινητοποίηση δύο πυροσβεστικών οχημάτων για άντληση των υδάτων.



Τολό: Έκαψαν τον Ιούδα μέσα στη θάλασσα για πρώτη φορά! (Φωτό)

Για πρώτη φορά φέτος μετά τη λειτουργία της «Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στο Τολό του Δήμου Ναυπλίου το κάψιμο του Ιούδα, μέσα στη θάλασσα από τους αλιείς.

Εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Τολού για να παρακολουθήσουν την καύση του Ιούδα.