Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

τιμιος



Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής

Από τα εφημερεύοντα-διανυκτερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούνται σήμερα Πέμπτη οι πολίτες στην Αττική.

Όπως ενημερώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, τα φαρμακεία της δύναμής του θα παραμείνουν κλειστά λόγω του εορτασμού της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία της Αττικής.



Θεοφάνεια: Τα Φώτα και η σημασία τους...

Τα Θεοφάνεια ή και Θεοφάνια, είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων).



Στη Σμύρνη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού για τα Θεοφάνεια

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας για την σύλληψη του μακελάρη του Ρέϊνα, δεν οδήγησαν στην ακύρωση του καθαγιασμού των υδάτων στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και στην Σμύρνη η κατάδυση του τιμίου Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων.



Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία στην Αττική

Ρολά κατεβάζουν σήμερα, Τετάρτη, τα φαρμακεία στην Αττική λόγω επίσημης αργίας την ημέρα του Τιμίου Σταυρού.

Όπως ενημερώνει το κοινό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.



Η ύψωση του Τίμιου Σταυρού: Τι γιορτάζουμε και γιατί στις 14 Σεπτεμβρίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου. Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους.

Οι επιστολές του αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από χωρία στα οποία εξαίρεται ο ρόλος του Σταυρού για τη σωτηρία του κόσμου.



Ρόδος: Γνωρίστε τον πιο τίμιο κάτοικο του νησιού!

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις! Τέσσερις φορές βρήκε χρήματα άλλων και τα παρέδωσε ο κ. Μιχάλης Καψής, μέσα σε μία 20ετία, στη Ρόδο που ζει κι έχει σημαντική δραστηριότητα και δράση.