Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ



Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν - Σολτς

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνομίλησαν σήμερα Τετάρτη για «διπλωματικές προσπάθειες» αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών οδών για την απομάκρυνση αμάχων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.



Πρόσκληση Πούτιν σε Τσίπρα - Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας

Την πρόσκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία αποκάλυψε το Κρεμλίνο σε σχετική ανακοίνωσή του για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Επιπλέόν, ενημέρωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ.



Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.



Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την «ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.