Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

τηλεφωνική επικοινωνία



Σεισμός στην Τουρκία: Tηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου- Ερντογάν

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού.



Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Στόλτενμπεργκ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια σχετικά με τις υποψηφιότητες για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία βασίζονται σε δίκαιους και νόμιμους λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ερντογάν.



Τηλεφωνική συνομιλία Ντράγκι-Ερντογάν

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε πριν από λίγο τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, στην συνομιλία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις της αφγανικής κρίσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην δράση της διεθνούς κοινότητας στα διάφορα φόρα, συμπεριλαμβανομένου και του G 20.



Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ- Tι συζήτησαν οι 2 άνδρες

Τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.



Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή στρατιωτική και πολιτική συνεργασία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στην οποία συζήτησαν για τη Λιβύη και τη Συρία, ανακοίνωσε το Σάββατο η τουρκική προεδρία.



Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον – Τραμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με φόντο τις συνέπειες του φονικού ιού.
Ο Τζόνσον, ο οποίος αναρρώνει στην εξοχική κατοικία του, εξήγησε στον Τραμπ πως νιώθει καλύτερα και βρίσκεται στο δρόμο της ανάρρωσης.