Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

τι ειναι



Η Χρυσή Τομή Φ: Τέχνη, επιστήμη και Αρχαία Ελλάδα

Ο Χρυσός Λόγος Φ ή Χρυσή Τομή Φ ή Χρυσός Κανόνας Φ ή Θεϊκή Αναλογία ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών όταν ισχύει που ισούται περίπου με 1,618. Δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την Αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση.



Τι κάνουν αυτά τα σακουλάκια από διάφορες συσκευασίες - Πως να τα χρησιμοποιήσετε

Τα σακουλάκια με γέλη (τζελ) πυριτίου τα συναντάμε συχνά μέσα σε κουτιά παπουτσιών, ή σε άλλες συσκευασίες και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι εντελώς άχρηστα, ή ακόμα πως είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δηλητήριο μέσα σε αυτά τα σακουλάκια.



Τι είναι το αέριο γέλιου και γιατί μπορεί να σκοτώσει!

Η επίσημη ονομασία του είναι «πρωτοξείδιο του αζώτου» ή «ιλαρυντικό αέριο» και είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κυρίως στο εξωτερικό, για τη χαλαρωτική επίδρασή του καθώς και για το γέλιο που προκαλεί σε εκείνον που το θα εισπνεύσει, αφού αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα.



Κολπική μαρμαρυγή: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις - Ποιες τροφές προστατεύουν

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η συνηθέστερη μορφή αρρυθμίας και χαρακτηρίζεται από τον γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Προκαλεί συμπτώματα όπως οι κρίσεις ταχυπαλμίας, η δύσπνοια και το γενικευμένο αίσθημα αδυναμίας και αν δεν αντιμετωπιστεί αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες καρδιαγγειακές επιπλοκές.



Halloween: Τι είναι αυτή η μέρα και ποιοι γιορτάζουν;

Tο Halloween γιορτάζεται στο εξωτερικό στις 31 Οκτωβρίου και κάθε χρόνο γίνονται μεγάλα πάρτι στον κόσμο!