Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

θρυλοι



Οκτώ τόποι στην Ελλάδα, απόλυτο μυστήριο - Μύθοι, θρύλοι και παράξενες ιστορίες

Υπάρχουν ορισμένοι τόποι στην Ελλάδα που καλύπτονται από ένα... πέπλο μυστηρίου.

Τοποθεσίες με σημασία ιστορική, αρχαιολογική αλλά και μεταφυσική. Θρύλοι, περίεργες ιστορίες και μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις περιοχές αυτές, καθιστώντας τες αντικείμενο συζήτησης αλλά και πεδίο... έρευνας.



Η λίμνη Πεντέλης που εξαφανίστηκε και οι θρύλοι γύρω από αυτή

Αν βρεθείτε τώρα στη Πεντέλη δεν θα δείτε λίμνη, αλλά κάποτε υπήρχε. Και οι θρύλοι γύρω από αυτή διασώθηκαν μέχρι και σήμερα.

Οι κάτοικοι της περιοχής την αποκαλούσαν «Βουλισμένη» και «Μαγεμένη Λίμνη». Στα χαρτιά του κράτους ονομαζόταν Θάλωσι.



Οι θρύλοι και τα γεγονότα γύρω από το ύφασμα των Μυροφόρων

Η Σινδόνη του Τορίνο ή Ιερά Σινδόνη ή το ύφασμα των Μυροφόρων, είναι ένα χριστιανικό ιερό κειμήλιο, ένα κομμάτι λινό ύφασμα ( σεντόνι τεσσάρων μέτρων ), πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα και πιστεύεται ότι τυλίχτηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά το μαρτύριό του στο σταυρό και το θάνατό του.



Θρύλοι και παραδόσεις από την Αγιά Σοφιά

Η Αγία Σοφία αποτέλεσε έμπνευση του Κωνσταντίνου, όραμα του Ιουστινιανού και το σχέδιο δύο σημαντικότερων αρχιτεκτόνων της αυτοκρατορίας, του Ανθέμιου από τις Τράλλεις και του Ισίδωρου από τη Μίλητο... Ο Ιουστινιανός ήθελε να δημιουργήσει ένα κτίσμα διαφορετικό και εντυπωσιακό που θα ξεπερνούσε τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής. Και τα κατάφερε...
 


Δύο θρύλοι μαζί: Ο Οντι Νόρις αποθεώνει τον Νίκο Γκάλη! (Φωτό)

Οι μάχες τους για σχεδόν 5 χρόνια δημιουργούσαν τα μεγαλύτερα ντέρμπι. Ήταν τότε που ο μεγάλος Άρης του σπουδαίου Νίκου Γκάλη διεκδικούσε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών και η Μπαρτσελόνα με τον Όντι Νόρις αποτελούσε ένα από τα μεγάλα εμπόδια.



Εξι ζωντανοί θρύλοι της ροκ στο απόλυτο συναυλιακό γεγονός

Έξι ζωντανοί θρύλοι της ροκ θα συναντηθούν στο απόλυτο συναυλιακό γεγονός, σύμφωνα με την «Goldenvoice», τη διοργανώτρια αρχή του Coachella, η οποία ανακοίνωσε το νέο της μεγάλο Φεστιβάλ.