Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

θερμο



Θέρμο, το «Κρυφό Σχολειό» του Κοσμά του Αιτωλού

Γραφική κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ανατολικά της λίμνης Τριχωνίδας, το Θέρμο διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα του.



Αυτά είναι τα σενάρια «θερμού» επεισοδίου: Πού και πώς θα χτυπήσουν οι Τούρκοι

H κατάσταση με την αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες ξεφεύγουν από τα συνήθη όρια των κανόνων εμπλοκής.



Ο Ρώσος πρέσβης απέρριψε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, αλλά και στους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



Γ. Κατρούγκαλος: Ένδειξη αδυναμίας οι λεκτικές κορώνες της Άγκυρας

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο ίδιος σημείωσε πάντως πως «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ξέροντας ότι δεν θα γίνει πόλεμος και κυρίως έχοντας εμπιστοσύνη, στην αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας».



Θερμό επεισόδιο. Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του Λιμενικού στα Ιμια

Νύχτα έντασης η χθεσινή στα Ιμια καθώς τουρκικό σκάφος χτύπησε ελληνικό. Συγκεκριμένα, χθες τα μεσάνυχτα στα Ιμια, τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης 90 του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ακίνητο. 



Συναγερμός στην ΕΥΠ για θερμή Μεγάλη Εβδομάδα με την Τουρκία

Γενικευμένος συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές ασφαλείας, οι οποίες όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα στην Τουρκία θεωρούν πιο πιθανή κάποια προβοκάτσια στα νησιά και στη Θράκη.