Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 -

θεοτόκοςΚύπρος, αποστολή ope.gr: Η Αγία Ζώνη στο στρατόπεδο “Δημητράκη Χριστοδούλου-Φώτη Πίτα” στη Σωτήρα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου προσκύνησαν σήμερα αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες του στρατοπέδου “Δημητράκη Χριστοδούλου-Φώτη Πίτα” στην Σωτήρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, όπου εδρεύει η 7η Ταξιαρχία Πεζικού. 

Παρακολουθήστε τις συγκινητικές στιγμές:Την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμά και γιορτάζει σήμερα η Ορθοδοξία

Την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 15 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου.O Ακάθιστος Ύμνος και η σημασία του – Γιατί λέγεται «Ακάθιστος»

Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα.

 Η Παναγία ήρθε και μου είπε τον λόγο που πέθαναν τα παιδιά μου...

Τα βάσανα της ζωής κατανοούνται μόνο με την πάροδο του χρόνου και ποτέ με τη λογική. Η Παναγία Απαρεμβαίνει με το δικό της τρόπο και ο Θεός ποτέ δεν αφήνει το πλάσμα του να βασανίζεται πέραν των δυνάμεων του.

Όλα αυτά βεβαίως μπορούν να γίνουν κατανοητά μόνο στη διαδρομή του χρόνου και όχι στη στιγμιαία εξέλιξη τους.Οι συμβουλές που έδωσε η Παναγία μετά από εμφανίσεις Της

Η Υπεραγία Θεοτόκος εμφανίστηκε και μίλησε σε πολλούς ανθρώπους σε πρόσφατες εποχές. Είπε ότι μεσιτεύει στον Υιό της για μας, αλλά εμείς δεν μετανοούμε.

Μας συμβούλευσε σε πολλές περιπτώσεις να μετανοήσουμε, διότι ο καιρός περνάει κι έρχονται δύσκολες μέρες για τους χριστιανούς.28 Οκτωβρίου: Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου

Την ανάμνησης του Θαύματος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 28 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Σήμερα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα διαβαστεί το παρακάτω απόσπασμα: