Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

6 °C

Σήμερα, 20. Ιανουαρίου 2022

θεοδωρος β'Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β' συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υμνεί την Σύνοδο (Βίντεο)

Για την Πανορθόδοξο Σύνοδο οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, μίλησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β'. 

- Δύο λόγια για τους Ρώσους τηλεθεατές σχετικά με τη Σύνοδο:Η ομιλία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β' στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Διαβάστε την ομιλία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β' στην έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης. 

Η ομιλία: 

Παναγιώτατε Οἰκουμενικέ Πατριάρχα κ. Βαρθολομαῖε,

«Εἴη τό ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον ἀπό τοῦ νῦν καί ἕως τοῦ αἰῶνος»!Πατριάρχης Αλεξανδρείας: "Ετος δόξης της Ορθοδοξίας το 2016"

Την 20η Μαρτίου 2016 Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ χοροστάτησε κατά τον όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντων του Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Γεν. Πατριαρχικού Επιτρόπου και του Θεοφιλ.Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, ναύαρχος Αποστολάκης

Tον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος, Ναύαρχο κ.Ευάγγελο Αποστολάκη Π.Ν. υποδέχθηκε χθες Τετάρτη, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στην Πατριαρχική Εδρα, στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεώς του στη Αίγυπτο.