Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

θειο δραμα



«Το Δάκρυ της Παναγίας» στον αύλειο χώρο της Μεγαλόχαρης στην Τήνο στις 9 Αυγούστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η θεατρική παράσταση «Το Δάκρυ της Παναγίας ένας ύμνος για την Σμύρνη» ταξιδεύει στην Τήνο, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 21:00, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εύρεση της Πάνσεπτου Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Πρόκειται για μια καθηλωτική παράσταση, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, σε κείμενο του συγγραφέα Θανάση Ν.



Ζωντανά οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως στην Pemptousia TV

H Pemptousia TV το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι με θεματολογία που αφορά στην Ορθοδοξία, τον πολιτισμό και τις επιστήμες, δίνει τη δυνατότητα και φέτος στους όπου γης Χριστιανούς να παρακολουθήσουν ζωντανά τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως.



Μεγάλη Παρασκευή: Ω γλυκύ μου έαρ. Σήμερα η κορύφωση του Θείου Δράματος

Αναμφίβολα, η Μεγάλη Παρασκευή είναι η πιο κατανυκτική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, με τον Επιτάφιο Θρήνο και τα εκπληκτικής ομορφιά Εγκώμια.

Το πρωί η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Αποκαθήλωση με την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί η ταφή του Ιησού.



Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος, έθιμα και παραδόσεις

Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις της Μεγάλης Παρασκευής ζωντανεύουν στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.