Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

θαυματουργος



Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Θαυματουργός

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ήταν δεινός θεολόγος και διαπρεπέστατος ρήτορας και φιλόσοφος. Δεν γνωρίζουμε το χρόνο και τον τόπο της γέννησής του. (Ο Σ. Ευστρατιάδης όμως, στο αγιολόγιο του, αναφέρει ότι ο Άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε το 1296 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη, από τον Κωνσταντίνο τον Συγκλητικό και την ευσεβέστατη Καλλονή).



Θαυματουργός ο χαλβάς για την υγεία!

Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου. Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του.

Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.

Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:



Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, ο θαυματουργός. Πως βρέθηκε στην Εύβοια αδιάφθορο το λείψανό του

Ο Όσιος Ιωάννης, η μνήμη του οποίου τιμάται από την Εκκλησία στις 27 Μαΐου εκάστου έτους,  γεννήθηκε σε ένα χωριό της λεγομένης Μικράς Ρωσίας, περί το 1690 μ.Χ., από γονείς ευλαβείς και ενάρετους.



Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός, εορτάζει στις 2 Δεκεμβρίου

Ο όσιος Γέρων Πορφύριος, κατά κόσμον Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, η μνήμη του οποίου εορτάζεται στις 2 Δεκεμβρίου, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 μ.Χ., στην Εύβοια, στο χωριό Άγιος Ιωάννης της επαρχίας Καρυστίας.



Εορτή του Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού

Γιορτάζουμε σήμερα 3 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Εφραίμ του Νέου.

Το μοναστήρι του στην Νέα Μάκρη πανηγυρίζει και πλήθος κόσμου θα το επισκεφθεί και πάλι, ο καθένας για προσωπικούς του λόγους. Ο Άγιος Εφραίμ γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 14 Σεπτεμβρίου του 1384μ.Χ. Ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας Μόρφη.



Πλήθος κόσμου στο παρεκκλήσι του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου στη λίμνη Βιστωνίδα

Σε μια απόλυτη συμφωνία των χρωμάτων της φύσης με τις ψαλμωδίες που πραγματικά έφταναν μέχρι τα ουράνια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως ,στο παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται στην λίμνη Βιστωνίδα στο μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.