Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

θανατικη ποινή



Σρι Λάνκα: Επιστρέφει η θανατική ποινή μετά από 40 χρόνια

Η Σρι Λάνκα προσέλαβε δύο δήμιους καθώς ετοιμάζει τις εκτελέσεις τεσσάρων ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, ανακοίνωσε την Παρασκευή η σωφρονιστική υπηρεσία.



Υπόθεση Κασόγκι: Ο εισαγγελέας στο Ριάντ ζητά θανατική για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση

Η εισαγγελία στο Ριάντ ζήτησε θανατική ποινή για πέντε από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Συνολικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 11 άτομα από το γραφείο του εισαγγελέα στη Σαουδική Αραβία.



Τραμπ: Να κάνουμε πιο σκληρούς τους νόμους για τη θανατική ποινή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε σήμερα το «μίσος» στις ΗΠΑ, καθώς ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, σπέρνοντας τον θάνατο προτού παραδοθεί.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας επισήμανε ότι «είναι ένα φοβερό, φοβερό πράγμα το τι συμβαίνει με το μίσος στη χώρας μας, κάτι πρέπει να γίνει».



Σαουδική Αραβία: Τη θανατική ποινή για πέντε ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εισηγήθηκε εισαγγελέας

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των εισαγγελικών αρχών της Σαουδικής Αραβίας να εισηγθούν την εκτέλεση πέντε ακτιβιστών υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Η θανατική ποινή στην Ευρώπη: Πού συνεχίζεται ακόμη - Πότε έγινε η τελευταία εκτέλεση στην Ελλάδα

Γκιλοτίνα, απαγχονισμός, εκτελεστικό απόσπασμα: Η Ευρώπη της περασμένης χιλιετίας έχει δοκιμάσει τουλάχιστον τους παραπάνω τρόπους για την εκτέλεση θανατοποινιτών.



Επιστροφή της θανατικής ποινής στην Ινδία

Η θανατική ποινή θα υιοθετείται για τους βιαστές μικρών παιδιών. Την ίδια ώρα η χώρα συγκλονίζεται από τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία ενός οκτάχρονου κοριτσιού.