Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

τέλη κυκλοφορίας



Έρχεται πρόστιμο έως 30.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι οδηγοί μπορούν μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2024 διότι τότε λήγει η δίμηνη παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.



Αλλάζει το σύστημα προστίμων για την εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Θα είναι ανάλογο με την καθυστέρηση

Ο Κωστής Χατζηδάκης, σήμερα Πέμπτη (21/12), προανήγγειλε νέο σύστημα υποβολής προστίμων για εκπρόθεσμες πληρωμές των τελών κυκλοφορίας του 2024.

Όπως έγινε γνωστό, τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι απευθείας μετά τη λήξη της προθεσμίας.



Υφυπουργός Οικονομικών: «Πιθανή μία μικρή παράταση στα τέλη κυκλοφορίας»

Στα τέλη κυκλοφορίας και στο ενδεχόμενο παράτασης στην πληρωμή τους, αναφέρθηκε ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ.



Σήμερα πληρώνονται δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και δόσεις ρυθμίσεων

Δύσκολη μέρα  είναι η σημερινή για εκατομμύρια φορολογούμενους που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.



Υπ.Οικονομικών: Ποιοι απαλλάσσονται από Τέλη Κυκλοφορίας & Τέλος Ταξινόμησης

Στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, προστέθηκε ακόμη μία κατηγορία ατόμων με Ειδικές Ανάγκες η οποία, απαλλάσσεται από τα Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και το Τέλος Ταξινόμησης σε περίπτωση εισαγωγής κάποιου οχήματος.



Παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου πήραν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Παράλληλα, την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία για να θέσουν οι φορολογούμενοι τα οχήματα τους σε ακινησία καταθέτοντας τις πινακίδες τους.