Κυριακή 14 Ιουνίου 2026 -

σεισμός



Φιλιππίνες: Βίντεο καταγράφει πως ο ισχυρός σεισμός των 8,2 Ρίχτερ προκάλεσε το τσουνάμι

Απίστευτες εικόνες έρχονται  στο «φως» της δημοσιότητας από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τις Φιλιππίνες.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ της ασιατικής χώρας, ο σεισμός των 8,2 Ρίχτερ προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές αφήνοντας πίσω του νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.



Σεισμός στη Βόρεια Εύβοια: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες και η καταγραφή ζημιών. Άμεσα η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες. Βίντεο

Εκτονώνεται η σεισμική δραστηριότητα στη Βόρεια Εύβοια μετά τα 5,2 ρίχτερ με επίκεντρο το Μαντούδι. Η τελευταία μεγάλη σεισμική δόνηση, ήταν τα ξημερώματα, στα 4,3 ρίχτερ.



Η πλήρης έκταση των ζημιών δεν είναι σαφής και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για την εκτίμησή τους

Στους 32 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε σήμερα τις νότιες Φιλιππίνες.

Από τον σεισμό προκλήθηκε η κατάρρευση πολλών κτιρίων στο νότιο τμήμα της χώρας το πρωί της Δευτέρας, πυροδοτώντας νωρίτερα συναγερμό για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, ο οποίος ήρθη αργότερα από την αρμόδια υπηρεσία των Φιλιππίνων.



Δύο σεισμικές δονήσεις 4,8 και 5,3 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια, έντονα αισθητές στην Αττική

Διπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πρίν ελάχιστα στην Βόρεια Εύβοια 6 χιλιόμετρα νότια από το Προκόπι.

Και οι δύο δονήσεις έγιναν ιδιαίτερες αισθητές σε πολλές περιοχές και στην Αττική.

Η πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ ενώ η δεύτερη 5,3.



Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Κάσο

Ήπια σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Δωδεκανήσων παρατηρείται σήμερα, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου καταγράφηκε δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη κοντά στην Κάσο, χωρίς να αναφερθούν προβλήματα.

Ο σεισμός μεγέθους 3,7 Ρίχτερ καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Κάσο.



Τουρκία: Νέος σεισμός 5,2 ρίχτερ βορειοδυτικά του Andirin

Νέο σεισμό ισχύος 5,2 Ρίχτερ κατέγραψε το Ευρωμεσογειακό Κέντρο, με επίκεντρο και πάλι στην κεντρική Τουρκία.

O σεισμός περιγραφεται επιφανειακός, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και τo επίκεντρο εντοπίζεται στα 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Andirin. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.