Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Πολωνία



ισραηλινός πρεσβευτής ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση με θύματα επτά εργαζόμενους από την Πολωνία

Η Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Βαρσοβία ζήτησε, εν τέλει, συγγνώμη μετά την ισραηλινή επίθεση που σκότωσε Πολωνό, εργαζόμενο της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen στην Γάζα.



Πολωνία: Βέτο του προέδρου στην απελευθέρωση του αντισυλληπτικού χαπιού

Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα άσκησε σήμερα βέτο στη νομοθεσία που έχει στόχο να απελευθερώσει την πρόσβαση στο αντισυλληπτικό χάπι της επόμενης ημέρας, η χορήγηση του οποίου επιτρέπεται σήμερα στην Πολωνία αποκλειστικά με ιατρική συνταγή, ανακοίνωσε η προεδρία.



Πολωνία: Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες – Οι διαμαρτυρίες τους επεκτάθηκαν και στα σύνορα με τη Γερμανία

Οι αγρότες στην Πολωνία έστησαν ξανά οδοφράγματα σε δρόμους σε όλη τη χώρα.



Ουκρανία: Zητά από την Πολωνία την τιμωρία όσων βρίσκονται πίσω από την καταστροφή σιτηρών στα σύνορά τους

Την τιμωρία όσων ευθύνονται για το σκόρπισμα ενός φορτίου ουκρανικών σιτηρών στα σύνορα των δύο χωρών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ζητά από την Πολωνία το Κίεβο σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ολεξάντρ Κουμπράκοφ.



Η Πολωνία ζητά εξηγήσεις από τη Google για τον νομισματικό πανικό της Πρωτοχρονιάς

Το υπουργείο Οικονομικών της Πολωνίας ζήτησε εξηγήσεις σήμερα από την Google επειδή οι υπηρεσίες της δημοσίευσαν στο διαδίκτυο λανθασμένες ισοτιμίες του πολωνικού νομίσματος, του ζλότι.



Άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας από την κατεύθυνση της Ουκρανίας

Άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας από την κατεύθυνση των συνόρων με την Ουκρανία σήμερα το πρωί, δήλωσε η Διοίκηση Επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού, ενώ η Ρωσία πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία από τότε που εισέβαλε στη χώρα.