Απεργίες και συλλαλητήρια το Σάββατο σε όλη την Ελλάδα για την τραγωδία των Τεμπών
Σε ρυθμούς γενικής απεργίας και μαζικών συλλαλητηρίων κινείται αύριο, Σάββατο, ολόκληρη η χώρα, μέρα που συμπληρώνονται τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.
Σε ρυθμούς γενικής απεργίας και μαζικών συλλαλητηρίων κινείται αύριο, Σάββατο, ολόκληρη η χώρα, μέρα που συμπληρώνονται τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.
Mε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9πμ και ακολούθως από τις 9μμ έως τη λήξη της βάρδιας θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου, για την τρίτη επέτειο από την τραγωδία των Τέμπη, οι εργαζόμενοι στη γραμμή 1 του Μετρό (γραμμή ΗΣΑΠ-ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) και το Τραμ.
Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για τη συμπλήρωση των τριών ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) κήρυξε απεργία στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη, καλώντας σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Ειδικότερα, στο ψήφισμά του, το ΕΚΑ αναφέρει πως «τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα».
Aπό τα δυτικά, ξεκινά η σοβαρή επιδείνωση του καιρού που το πρωί της Κυριακής θα επηρεάσει και την Αττική. Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Αιγαίο, Κρήτη και Στερεά Ελλάδα μπαίνουν στο «κόκκινο» για πιθανή πρόκληση προβλημάτων, καθώς ένα ιδιαίτερα βαθύ και οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, που συνοδεύεται από θυελλώδεις κυκλωνικούς ανέμους αναμένεται στη χώρα.
Ανοιχτά θα είναι, τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα Σάββατο 27 Δεκεμβρίου και αύριο Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου που βρίσκεται σε ισχύ.