Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 -

πρόταση



Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί η πολιτεία του Νέου Μεξικού, «Νέα Αμερική»

Έπειτα από μια λίμνη, ένα στενό και έναν Κόλπο, ο Ντόναλντ Τραμπ εισηγήθηκε χθες να μετονομαστεί μια αμερικανική πολιτεία: το Νέο Μεξικό, που κατ’ αυτόν πρέπει να ξαναβαφτιστεί «Νέα Αμερική», πλειοδοσία που μοιάζει να εγγράφεται στην προσπάθειά του να εκτρέψει την προσοχή από δυσάρεστα ζητήματα, που μειώνουν τη δημοτικότητά του.



Axios: Ο διευθυντής της CIA πρότεινε συνάντηση Τραμπ, Πούτιν και Ζελένσκι

Nέα παρασκηνιακή προσπάθεια για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον διευθυντή της CIA, Τζον Ράτκλιφ να αναλαμβάνει έναν ασυνήθιστα ενεργό διπλωματικό ρόλο.



Θα μπει «Χαράτσι» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Η πρόταση που προκαλεί αντιδράσεις

Η συζήτηση για την πιθανή επιβολή ετήσιου τέλους κυκλοφορίας στα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα.



Η ΝΔ καταθέτει σήμερα την πρότασή της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή η κυβερνητική παράταξη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας ένα ευρύ πλαίσιο θεσμικών αλλαγών που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας ζωής.



Εξεταστική για τις υποκλοπές: Απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ. 155 βουλευτές καταψήφισαν

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 161 βουλευτές, καθώς κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη διαδικασία, με εξαίρεση την Πλεύση Ελευθερίας, η οποία παρέμεινε στην αίθουσα.



New York Post: Τα ιρανικά drones αποτελούν απειλή για την κίνηση των πλοίων στον στρατηγικό θαλάσσιο διάδρομο του Ορμούζ

Διπλωμάτες του Ιράν επιβεβαίωσαν, πως έλαβαν και «εξετάζουν» την πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου μέσω Πακιστάν, η κυβέρνηση του οποίου έχει αναλάβει, μαζί με άλλες, μεσολαβητικό ρόλο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως η κατάσταση βρίσκεται «στο όριο» μιας συμφωνίας ή της επανέναρξης της ένοπλης σύρραξης.