Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 -

υπουργικό συμβούλιο



Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Προτεραιότητα μας η καθημερινότητα των πολιτών. Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές». Βίντεο

Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναφέρεται κατά την εισήγησή του στην επιστροφή ενοικίου, αλλά και στη χθεσινή συμφωνία για την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων.

 



Ρωσία: Εντολή Πούτιν στο υπουργικό συμβούλιο, για άμεση έναρξη σχεδιασμού εξόρυξης σπάνιων γαιών

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή στο ρωσικό υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου έναν οδικό χάρτη για την εξόρυξη σπάνιων γαιών.



Με κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό συμβούλιο: «Είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»

Με τηλεδιάσκεψη συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς διαγνώστηκε με κορονοϊό.

«Κρίναμε ότι ήταν καλύτερο να γίνει το υπουργικό με τηλεδιάσκεψη μέχρι να υποχωρήσουν τελείως τα λίγα συμπτώματα», είπε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.



Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο τραπέζι, ακρίβεια ένοπλες δυνάμεις, κοινωνικά ζητήματα, fake news και τοξικότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς του να βρίσκονται σε εγρήγορση και να απαντούν στα fake news σε μια συγκυρία η οποία, όπως είπε, γίνεται διαρκώς τοξική.



Τέσσερα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων έλαβαν σήμερα άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026

Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο.

Στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «σήμερα θα μας απασχολήσουν 2+2 άξονες», επισημαίνοντας πως στο επίκεντρο είναι η καθημερινότητα του πολίτη και η ανάπτυξη.

 



Κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό: «Το 2026 είναι κρίσιμη χρονιά. Καθοριστικοί οι επόμενοι 12 μήνες, για να μην χαθεί κανένα ευρώ»

«Το 2026 είναι κρίσιμη χρονιά για την ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης και οι επόμενοι 12 μήνες είναι καθοριστικοί για να μην χαθεί κανένα ευρώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αρχική του τοποθέτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή των υπουργών του στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν για όλες τις μεταρρυθμίσεις.