Τρίτη 16 Ιουνίου 2026 -

αναθεωρηση



Αναθεώρηση του Συντάγματος: Τα 28 άρθρα που εστιάζει η κυβέρνηση για αλλαγές. Live η συζήτηση. Βίντεο

Μέσα σε συνθήκες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης εφ΄όλης της ύλης, αρχίζει ουσιαστικά σήμερα η διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα-“προτείνουσα” Βουλή, με την Ολομέλεια να καλείται να εγκρίνει τη δίμηνη προθεσμία που έχει προταθεί στην Επιτροπή Αναθεώρησης για την ολοκλήρωση του έργου της και την υποβολή Έκθ



Ο Προκόπης Παυλόπουλος για την ερμηνεία του άρθρου 110 του Συντάγματος αναφορικά με την αναθεώρησή του

Σημεία συνέντευξης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και Ακαδημαϊκού κ. Προκόπη Παυλοπούλου στον Ρ/Σ Real FM, και στον δημοσιογράφο κ.



Προαναγγελία για την αναθεώρηση του Συντάγματος από τον πρωθυπουργό. Ποιες θα είναι οι αλλαγές και σε ποια άρθρα. Βίντεο

Την εκκίνηση των διαδικασιών αναθεώρησης του Συντάγματος προανήγγειλε σήμερα με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός.



Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων για Τέμπη: Προτείνουν αναθεώρηση Συντάγματος για τις ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με 57 θύματα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε μια ανακοίνωση.

Σε αυτήν εκφράζουν την οδύνη τους και τη συμπαράσταση στους οικείους των θυμάτων, ενώ προχωρούν σε μια άκρως σημαντική πρόταση.

Να πραγματοποιηθεί αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος.



ΠΓΔΜ: “Πράσινο φως” από την αρμόδια επιτροπή για την συνταγματική αναθεώρηση

Η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της σχετικά με τις τέσσερις τελικές τροπολογίες του Συντάγματος που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των επτά τροπολογιών επί του εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος που κατέθεσαν βουλευτές κομμάτων.



Δημόσια διαβούλευση στα Σκόπια για τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Συνεχίζεται στα Σκόπια η ανοιχτή συζήτηση, στο πλαίσιο της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης για την τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔΜ βάσει των προβλεπόμενων από τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την κυβέρνηση της πΓΔΜ να ανακοινώνει πρόγραμμα με πέντε ανοιχτές συζητήσεις σε Σκόπια, Στιπ και Τέτοβο.