Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Κορμπιν



Βρετανία: Προηγείται ο Τζόνσον, ανεβαίνει ο Κόρμπιν

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διατηρούν προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ICM που δημοσιεύτηκε από το Reuters σήμερα.



Brexit: «Χειρότερη η συμφωνία από αυτή της Μέι» λέει ο Κόρμπιν

Καταδικάζοντας τη νέα συμφωνία που συνήψαν Βρυξέλλες και Λονδίνο για το Brexit, ο ηγέτης τoυ μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι χειρότερη από της προκατόχου του Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι.



Μέι - Κόρμπιν: Τί συμφώνησαν για το Brexit

Να συνεχιστούν οι συνομιλίες τους συμφώνησαν σήμερα η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τη σημερινή συνάντηση «εποικοδομητική».



Τζ. Κόρμπιν για Brexit: Εκλογές αν απορριφθεί το σχέδιο Τ. Μέι - Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

Το Εργατικό Κόμμα θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την Ε.Ε. για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα και αν το βρετανικό κοινοβούλιο την καταψηφίσει τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές, δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στο Γουέικφιλντ στη βόρεια Αγγλία ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.



Ουκρανία: Απαγόρευση εισόδου σε κορυφαίο σύμβουλο του Κόρμπιν

Οι υπηρεσίες ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα του Άντριου Μούρεϊ, ο οποίος είναι σημαντικός πολιτικός σύμβουλος του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.
Η απαγόρευση εισόδου ισχύει για μία τριετία και για λόγους ασφάλειας, σύμφωνα με αναφορά των βρετανικών ΜΜΕ που επικαλούνται πηγή της SBU.

Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο.



Νέα συγγνώμη Κόρμπιν για κρούσματα αντισημιτισμού στο Εργατικό Κόμμα

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα αντισημιτισμού στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε για ακόμη μια φορά συγγνώμη από τους Εβραίους που έχουν αναστατωθεί εξαιτίας του ζητήματος αυτού.