Κυριακή 26 Απριλίου 2026 -

ευθύνη



Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τις συντονισμένες επιθέσεις στο Μάλι

Οι τζιχαντιστές της Ομάδας Υποστήριξης του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων (JNIM), που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων με την εξέγερση των Τουαρέγκ κατά των στρατηγικών θέσεων της χούντας που είναι στην εξουσία στο Μαλί, στην περιφέρεια του Μπαμακό και σε μεγάλες πόλεις της χώρας.



Πακιστάν - Ισλαμαμπάντ: Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σιιτικό τζαμί. Βίντεο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες, Παρασκευή, την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε ένα σιιτικό τέμενος στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με ένα μήνυμα στο κανάλι της στην εφαρμογή Telegram.



Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε Χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο

Την ευθύνη για την επίθεση με τους 20 νεκρούς σε λεωφορείο που μετέφερε χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο ανέλαβε η ISIS.

Την ανάληψη της ευθύνης μετέδωσε το πρακτορεία Amaq, το οποίο θεωρείται ως η επίσημη φωνή της τρομοκρατικής οργάνωσης.



Τσίπρας: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τις φονικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω δεκάδες νεκρούς.

Σε βαρύ κλίμα, μετά τις φονικές πυρκαγιές, συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.



Ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στο γραφείο του Κατσίκη ο Ρουβίκωνας

Ο Ρουβίκωνας, με ανακοίνωσή του σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

«Ρουβίκωνας: Σχετικά με την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή Κ.Κατσίκη



Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με 21 νεκρούς.

Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας φωτοειδησεογράφος του AFP και τρεις ακόμη δημοσιογράφοι, και να τραυματιστούν ακόμη 27.