Σάββατο 23 Αυγούστου 2025 -

κακοκαιρία



Πακιστάν: Τουλάχιστον 120 νεκροί το τελευταίο 24 ώρο από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία πλήττει το Πακιστάν με αποτέλεσμα 120 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη των μουσώνων στα τέλη Ιουνίου σε περισσότερους από 400.



Η σφοδρή κακοκαιρία ξεκίνησε. Έρχονται τοπικές καταιγίδες και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία εξπρές στη Βόρεια Ελλάδα, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια να εφιστά την προσοχή σε 4 περιοχές, προειδοποιώντας παράλληλα για έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει:

Ισχύροτατο σύμπλεγμα καταιγίδων έχει αναπτυχθεί τούτη την ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού με έντονη κεραυνική δραστηριότητα.



Θεσσαλία: Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους. Σε 48 περιστατικά κλήθηκε η Πυροσβεστική

Συνολικά 253 κλήσεις έλαβε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες το μεσημέρι μέχρι τις βραδινές ώρες λόγω εκδήλωσης ισχυρών ανέμων .

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 48 περιπτώσεις.

Ειδικότερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε:



Γρεβενά: Οι αγρότες κάνουν λόγο για καταστροφή στις καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Καταστροφές σε σιτηρά, όσπρια και δενδροκαλλιέργειες, προκάλεσαν τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στο Τσοτύλι Κοζάνης και σε οικισμούς των Γρεβενών.



Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, για τη νέα κακοκαιρία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα Παρασκευή (20-6-2025) στη βόρεια Ελλάδα και αύριο Σάββατο (21-6-2025) και σε νοτιότερες περιοχές με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.<



Έρχονται ισχυρές καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση

Συνεχίζεται η καιρική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία 24ωρα, με μια ψυχρή αέρια μάζα να φέρνει τις επόμενες ώρες καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.