Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026 -

χαλάζι



Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτική πρόγνωση

Καλοκαιρινό παραμένει το σκηνικό του καιρού στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, με τη θερμοκρασία να κινείται σε επίπεδα αισθητά υψηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή. Η εικόνα, ωστόσο, πρόκειται να αλλάξει από την Πέμπτη, όταν η αστάθεια θα ενισχυθεί και βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.



Η Παρασκευή θα είναι μια ημέρα έντονης κακοκαιρίας, με ισχυρές καταιγίδες, ανέμους, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς

Ο καιρός παρουσιάζει έντονη μεταβολή τις επόμενες ώρες, με το κύμα ζέστης να υποχωρεί και τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση που θα φτάσει έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

 



Ιταλία: Σφοδρή καταιγίδα με χαλάζι έπληξε το Μιλάνο. Βίντεο

Ισχυρή καταιγίδα με έντονη χαλαζόπτωση έπληξε το Μιλάνο, προκαλώντας προβλήματα και οδηγώντας στην ακύρωση μεγάλης συναυλίας του Bad Bunny, στην οποία αναμενόταν να παρευρεθούν περισσότεροι από 75.000 θεατές.

 



Φθιώτιδα: Χαλάζι σαν φουντούκι κατέστρεψε τις δενδροκαλλιέργειες στα Λουτρά Υπάτης .Βίντεο

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες στη Φθιώτιδα και ειδικότερα οι δενδροκαλλιεργητές μετά το πέρασμα της καλοκαιρινής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.



Θεσσαλονίκη: Καταστράφηκαν καλλιέργειες στον Λαγκαδά από χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού. Βίντεο

Καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε χθες στην περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, καθώς το φαινόμενο ήταν αρκετά έντονο.



Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι που επικρατούν έχουν οδηγήσει σε αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα

Προβλήματα αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που χτυπά την χώρα μας από τη νύχτα.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ ζημιές σε στέγες σπιτιών και σε ένα περίπτερο της κοινότητας Αφιώνας προκάλεσε το πέρασμα ενός μικρού ανεμοστρόβιλου.

Τα μέτωπα της κακοκαιρίας είναι πολλαπλά.