Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Ήλιος



Το αχλάδι μπορεί να αντιμετωπίσει τα ηλιακά εγκαύματα

Μια νέα μελέτη από την Ταϊβάν φέρνει στο φως τις ευεργετικές ιδιότητες των αχλαδιών, αποκαλύπτοντας πως η πλούσια περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες και η ισχυρή αντιοξειδωτική τους ικανότητα μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσική ασπίδα ενάντια στις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA και το οξειδωτικό στρες.



ΗΠΑ: Έκτακτη προειδοποίηση για ισχυρή μαγνητική καταιγίδα – Ενδέχεται να «χτυπήσει» σήμερα τη Γη

Προειδοποίηση για ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια ανακοίνωση από το 2005, οπότε η Γη χτυπήθηκε από την υψηλότερη ποσότητά ακτινοβολίας που έχει καταγραφεί για πάνω από μισό αιώνα.



Ιστορική ανακάλυψη: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά φως σε πλανήτη παρόμοιο με τη Γη

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA εντόπισε για πρώτη φορά φως που εκπέμπεται από έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη και βρίσκεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος.



Βιταμίνη D: Συμπτώματα που σας προειδοποιούν ότι έχετε έλλειψη

Η βιταμίνη D είναι κοινώς γνωστή ως η βιταμίνη του ήλιου, αλλά τα οφέλη της για την υγεία την κάνουν να αξίζει να λαμβάνεται συμπληρωματικά όλο το χρόνο.

Μερικά από τα οφέλη του περιλαμβάνουν το να βοηθά το σώμα να απορροφά το ασβέστιο, να ρυθμίζει την ανάπτυξη των κυττάρων και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.



NASA: Την παραμονή Πρωτοχρονιάς σημειώθηκε η ισχυρότερη έκρηξη ενέργειας στον Ήλιο από το 2017

Οι ερευνητές της NASA, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατέγραψαν την ισχυρότερη έκρηξη ενέργειας στον ήλιο από το 2017, η οποία, μάλιστα, είχε κάποιες πιθανότητες να διαταράξει τους δορυφόρους και τα συστήματα GPS στη Γη μέχρι και χθες.



Ηλίαση και θερμοπληξία στα παιδιά: Τι να κάνετε για τα αντιμετωπίσετε

Η θερμοπληξία συμβαίνει όταν η θερμοκρασία του σώματος έχει αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό, όπως αναφέρει το St John Ambulance.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά επείγουσα ιατρική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.