Πέμπτη 20 Αυγούστου 2026 -

δασμοι



Ο Τραμπ αναστέλλει για τρεις ημέρες τους δασμούς 50% σε καναδικά προϊόντα μετά τη συμφωνία Ουάσινγκτον – Οτάβας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλεται για τρεις ημέρες η επιβολή δασμών ύψους 50% σε σειρά καναδικών προϊόντων, οι οποίοι επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ σήμερα Τετάρτη. Όπως δήλωσε, η απόφαση ελήφθη μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβας.



Ο Τραμπ βάζει νέους δασμούς στα εισαγόμενα drones για λόγους εθνικής ασφάλειας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Πέμπτη διάταγμα που αλλάζει το δασμολογικό καθεστώς για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα εξαρτήματά τους που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.



Έντονες αντιδράσεις από Ιαπωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία για τους νέους δασμούς του Τραμπ

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει νέους τελωνειακούς δασμούς σε εισαγωγές από περίπου 60 εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, με την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.



Οι δασμοί θα κυμαίνονται από 10% έως 12,5% και ουσιαστικά θα αντικαταστήσουν τον προσωρινό οριζόντιο δασμό 10% που είχε επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος

Η κυβέρνηση του Τραμπ θα επιβάλει νέους δασμούς σε δεκάδες χώρες λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ώρα Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ (07:00 ώρα Ελλάδος), επικαλούμενη παραβιάσεις που συνδέονται με τη χρήση καταναγκαστικής εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Ομοσπονδιακό Μητρώο.



Πρόεδρος Βραζιλίας για δασμούς Τραμπ: «Δεν θα κλάψουμε. Θα βρούμε νέους αγοραστές»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, σχολιάζοντας τους νέους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς στα βραζιλιάνικα προϊόντα, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να μείνει άπραγη, τονίζοντας πως θα αναζητήσει νέες αγορές για τις εξαγωγές της, ενώ θα στηρίξει και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.



Ο Τραμπ βάζει δασμούς έως και 200% στα εισαγόμενα γενόσημα φάρμακα. Στόχος να επιστρέψει η παραγωγή στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε νέο σχέδιο για την επιβολή υψηλών δασμών στα εισαγόμενα γενόσημα φάρμακα, με στόχο την επαναφορά της φαρμακευτικής παραγωγής στο αμερικανικό έδαφος.