Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 -

Θεολόγος



Το αυτεξούσιο του ανθρωπίνου προσώπου

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του. Ο εικονισμός του Θεού στο ανθρώπινο πρόσωπο περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τόσο τον νου όσο και την ελεύθερη βούληση, που στην εκκλησιαστική Πατερική γλώσσα αποκαλείται αυτεξούσιο.

  • Του Σάββα Αλεξάνδρου (Θεολόγος)


Φάλαινα φυσητήρας έκανε την εμφάνισή της ανοιχτά του Θεολόγου στον Ευβοϊκό. Βίντεο

Μια φάλαινα τουλάχιστον 8-9 μέτρων εθεάθη να κάνει βόλτες την Κυριακή το μεσημέρι ανοιχτά του Θεολόγου Μαλεσίνας στο Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο.

 

Η παρουσία του θαλάσσιου κήτους δεν πέρασε απαρατήρητη από πολίτες που με σκάφη αναψυχής έψαχναν για κοντινές θαλάσσιες αποδράσεις με την ευκαιρία της αργίας.

 

19 Απριλίου: Μεγάλο Σάββατο

«ΔΕΥΤΕ ΙΔΩΜΕΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΗΜΩΝ ΕΝ ΤΑΦΩ ΚΕΙΜΕΝΗΝ»

Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου – Καθηγητού

 (Θεολογικό σχόλιο στο περιεχόμενο και τα νοήματα του Μεγάλου Σαββάτου)

 



Το πλοίο "Θεολόγος" παλεύει με τα 8 μποφόρ

Δύσκολη ημέρα στη θάλασσα του Αιγαίου ήταν η Κυριακή καθώς έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι έκαναν πολύ δύσκολα τα ταξίδια των πλοίων, όπως του «Θεολόγου» το οποίο πάλευε με τα κύματα έξω από το λιμάνι της Τήνου.



Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης, ο Θεολόγος και Παιδαγωγός της Ερήμου

Οι  εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πανοράματος σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης, ο Θεολόγος και Παιδαγωγός της Ερήμου», την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα στο θέατρο Αριστοτέλειο, Εθν. Αμύνης 2,  στη Θεσσαλονίκη

Ομιλητές: