Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 -

κατολίσθηση



Γουινέα: Κατολίσθηση σε χωματερή στο Κονακρί. Τουλάχιστον 30 νεκροί. Βίντεο

Κατολίσθηση που σημειώθηκε την Κυριακή  σε χωματερή σε προάστιο της πρωτεύουσας της Γουινέας, Κονακρί, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι και να τραυματιστούν 22, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.



Κίνα: Έρευνες στα συντρίμμια από την κατολίσθηση. Οκτώ νεκροί και 34 αγνοούμενοι

Με εκσκαφείς, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ανιχνευτές συνεχίζουν σήμερα, Κυριακή, τα σωστικά συνεργεία τις έρευνες για επιζώντες από τη μεγάλη κατολίσθηση στην πόλη Τσονγκτσίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα.



Κίνα: Κατολίσθηση στην πόλη Τσονγκκίνγκ. Αρκετοί εγκλωβισμένοι σε κτίρια που κατέρρευσαν. Βίντεο

Κατολίσθηση σημειώθηκε  στην πόλη Τσονγκκίνγκ της Κίνας με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτήρια και να εγκλωβιστούν άνθρωποι, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Από τα συντρίμμια, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής εννέα άτομα, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.



Χίος: Άρχισαν οι εργασίες σπασίματος και απομάκρυνσης του βράχου που έπεσε στη μέση δρόμου. Φωτογραφίες

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου οι εργασίες σπασίματος του τεράστιου βράχου που έπεσε στην περιοχή του Σαραπιού της Χίου, στον οδικό άξονα που οδηγεί προς τα Καρδάμυλα.



Κακοκαιρία - Μεσσηνία: Διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Πήδημα – Αρφαρά από κατολίσθηση. Βίντεο

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, με χαρακτηριστικότερο το σημείο στον δρόμο που συνδέει το Πήδημα με τα Αρφαρά. 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, φερτά υλικά και λάσπες έχουν καλύψει το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί από περίπου τις 6 το πρωί.



Ινδονησία: Φονική κατολίσθηση στη Δυτική Ιάβα. Τουλάχιστον 10 νεκροί και 80 αγνοούμενοι. Βίντεο

Περίπου 80 είναι οι αγνοούμενοι στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας στην Ινδονησία, μετά την κατολίσθηση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε χθες Σάββατο, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που ξεκίνησαν την προηγούμενη ημέρα και, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν τα επόμενα 24ωρα.