Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 -

καρτέλ



«Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ, το Καρτέλ των Ήλιων της Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα χαρακτηρίσει αύριο Δευτέρα «ξένη τρομοκρατική οργάνωση» (Foreign Terrorist Organization, FTO) αυτό που αποκαλεί Καρτέλ των Ήλιων και περιγράφει ως εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, καθώς δεν σταματά να κλιμακώνει την πίεση στη χώρα αυτή εδώ και μήνες, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείει διάλογο.



Αμερικανικές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις σε Καραϊβική και Ειρηνικό κατά σκαφών που διακινούσαν ναρκωτικά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε νέες δηλώσεων του αναφέρθηκε στη Βενεζουέλα, αναφέροντας πως έχει ήδη λάβει αποφάσεις για την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στο Καράκας, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες.



Ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κάνει έκκληση στον Τραμπ για αυτοσυγκράτηση

Ο Νικολάς Μαδούρο κάλεσε την Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αποφύγει τις εντάσεις, την ώρα που η Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Καραϊβικής.



«Southern Spear»: Στρατιωτική επέμβαση κατά της Βενεζουέλας με στόχο «ναρκοτρομοκράτες» προετοιμάζουν οι ΗΠΑ Αναμένεται η τελική απόφαση. Βίντεο

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται έτοιμος να διατάξει πλήγματα κατά της Βενεζουέλας «τις επόμενες ημέρες», μετά την έναρξη από τις ΗΠΑ της στρατιωτικής επιχείρησης «Operation Southern Spear», με στόχο την εξάλειψη των καρτέλ ναρκωτικών.



Αμερικανικό F-35 στοχοποιεί και διαλύει μέσα σε 8 δευτερόλεπτα σκάφος με 3 άτομα στην Καραϊβική. Βίντεο

Αμερικανικό F-35 βομβάρδισε σκάφος με τρεις άνδρες στην Καραϊβική Θάλασσα, που σύμφωνα με τον Αμερικάνο ΥΠΑΜ, Πιτ Χέγκσεθ, μετέφερε ναρκωτικά.

Το νέο πλήγμα, που αυξάνει σε 70 τον αριθμό των νεκρών από τις συγκεκριμένες αμερικανικές επιχειρήσεις, έγινε σε «διεθνή ύδατα» κι είχε στόχο σκάφος που εκμεταλλευόταν «τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.



Εκπρόσωπος Τύπου Κρεμλίνου: Η επιθυμεί να μην υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας

Η Ρωσία επιθυμεί να μην υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας, υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θέλουμε να διατηρηθούν όλα σε ειρηνική τροχιά και να μην προκύψουν νέες εστίες σύγκρουσης στην περιοχή», ανέφερε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.