Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

πληθωρισμος



Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Στο 63,7% η αύξηση στο λάδι

Ουσιαστικά αμετάβλητος παρέμεινε τον Απρίλιο εφέτος ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού, καθώς καταγράφηκε αύξηση 3,1%, από 3,2% τον Μάρτιο και έναντι αύξησης 3% τον Απρίλιο 2023. Στην ενέργεια ξεχωρίζει η μείωση της τιμής στο φυσικό αέριο (26,9%). Στον αντίποδα, συνεχίζονται, έστω και μικρότερες, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα και είδη διατροφής (5,4%), με το ελαιόλαδο να ανατιμάται κατά 63,7%.



Eurostat: Στο 3,2% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 2,4% τον Απρίλιο του 2024, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Κατρίνης: Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει

Για την ακρίβεια που ταλανίζει τους έλληνες πολίτες, αλλά και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς ευρωεκλογές μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.



Στο 2,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο – Η μεγαλύτερη αύξηση στο λάδι με ράλι 63,7%

Κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο καθώς διαμορφώθηκε στο 2,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023 ενώ σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο πληθωρισμός τροφίμων που διαμορφώθηκε στο 6,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).



Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Τα τρόφιμα σημειώνουν σημαντική αύξηση κατά 5,8%, αν και με πιο βραδύ ρυθμό από τον Ιανουάριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 7,1%.



Στο 3,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 3,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, από 2,4% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Aντίθετα, συνολικά για την ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,9% από 4,3% τον Σεπτέμβριο.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ ήταν 2,9% τον Οκτώβριο του 2023, από 4,3% τον Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 10,6%.