Κολομβία: Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο. Έξι νεκροί
Έξι εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε σε στοά, πιθανότατα λόγω συσσώρευσης μεθανίου, στην κεντρική Κολομβία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Παρασκευή.
Έξι εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε σε στοά, πιθανότατα λόγω συσσώρευσης μεθανίου, στην κεντρική Κολομβία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Παρασκευή.
Επτά άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη αερίου σε παράνομο ανθρακωρυχείο στην Κολομβία, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, δίνοντας στη δημοσιότητα τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας.
Η έκρηξη, εξαιτίας συγκέντρωσης μεθανίου, έγινε την Πέμπτη στη Σουτατάουσα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Οχτώ εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 38 ακόμη εγκλωβίστηκαν υπόγεια σε ορυχείο στη βορειοανατολική Κίνα, έπειτα από περιστατικό που συνδέεται με αυξημένα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα πάνω από τα επιτρεπτά όρια, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Στους 90 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό εννέα ακόμη αγνοουμένων.
Δύο ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο στη νότια Πολωνία που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, γύρω στις 17:00 (τοπική ώρα), ενώ από παρόμοια έκρηξη είχαν σκοτωθεί 14 άνθρωποι το 2022, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Jastrzebska Spolka Weglowa (JSW), ιδιοκτήτρια του ορυχείου.
Ένα δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στην Αστούριας της Ισπανίας την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργάτη και τον εγκλωβισμό ακόμη δύο συναδέλφων του σε υπόγεια στοά, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης.