Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

νεκταριος



Δέος για τα ματωμένα χέρια του Αγίου Νεκταρίου

Δέος και προβληματισμό προκαλεί η ενημέρωση που έγινε στην Ιερά Μητρόπολη της Ρόδου, τόσο από πιστούς όσο και από τον ιερέα – θεολόγο της Λίνδου πάτερ Σπυρίδωνα, ότι αντίκρισε την εικόνα που βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή Ψάλτος, να έχει «ματώσει» στο κάτω μέρος.



Ρόδος: «Μάτωσε» η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου στη Λίνδο

Αντιμέτωπος με ένα θέαμα που προκαλεί δέος αλλά και έντονο προβληματισμό ήρθε ο  ιερέας – θεολόγος της Λίνδου πάτερ Σπυρίδωνας, όταν νωρίς χθες το πρωί αντίκρισε την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Ψάλτος, να έχει "ματώσει" στο κάτω μέρος!



Άγιος Νεκτάριος: Γιορτάζει σήμερα 9 Νοεμβρίου. Οι χτύποι στον τάφο του

Ο Άγιος Νεκτάριος, ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Αιγύπτου τιμάται από την Εκκλησία στις 9 Νοεμβρίου έκαστου έτους.

Ο Άγιος Νεκτάριος γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1846 μ.Χ. στη Σηλυβρία της Θράκης από τον Δήμο και τη Βασιλική Κεφάλα και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά τους. Το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος.



Ο Επίσκοπος Κερνίτσης για τον Άγιο Νεκτάριο

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών.



Μπαμπάς για τέταρτη φορά ο Νεκτάριος Σφυράκης

Κυριακάτικα γεννητούρια για τον Νεκτάριο Σφυράκη, ο οποίος απέκτησε ακόμα έναν γιο, τον τέταρτο στη σειρά.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος περίμενε πώς και πώς τον ερχομό του μικρού, ανακοίνωσε ενθουσιασμένος τα ευχάριστα νέα στο διαδίκτυο.



Κερκύρας Νεκτάριος: Να απεμπλακούμε από τον εγωκεντρισμό και τον ατομισμό μας

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγήτριας στο χωριό Βιρός Κέρκυρας.