Παρασκευή 09 Ιανουαρίου 2026 -

ΟΗΕ



ΟΗΕ για Βενεζουέλα: «Η επέμβαση των ΗΠΑ συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου που καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει σαφές ότι η επέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου που καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή, ανακοίνωσε το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου των Ηνωμένων Εθνών.



Νομικοί αναλύουν περί της νομιμότητας της αμερικανικής επιχείρησης εναντίον του Νικολάς Μαδούρο

Η σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και η μεταφορά του σε αμερικανικό έδαφος για να δικαστεί με κατηγορίες που αφορούν τρομοκρατία, ναρκωτικά και όπλα έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση γύρω από τη νομιμότητα της επιχείρησης, τόσο με βάση το αμερικανικό όσο και το διεθνές δίκαιο.



Επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα

Την ερχόμενη Δευτέρα  θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στην χώρα.

Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματος της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, που ξεκίνησε τη θητεία της ως Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την εκλογή της τον περασμένο Μάιο.



Η ελληνική ανάγνωση των εξελίξεων στη Βενεζουέλα. Το Μαξίμου στρέφει την προσοχή του στην ασφάλεια των Ελλήνων του Καράκας. Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου με την προσοχή στραμμένη στην ελληνική παροικία, κυρίως στο Καράκας, όπου ζουν περίπου 200 ελληνικές οικογένειες.



Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να δώσουν δύο δισ. δολάρια προς τον ΟΗΕ, για ανθρωπιστική βοήθεια

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν με δύο δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια τα Ηνωμένα Έθνη, έπειτα από τις σημαντικές περικοπές σε βοήθεια στο εξωτερικό στις οποίες προχώρησε το 2025 η κυβέρνηση Τραμπ.



Η Σομαλιλάνδη ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της το 1991, μετά την ανατροπή του δικτάτορα Σιάντ Μπάρε

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα εκτώκτως σχετικά με την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ, η οποία έχει προκαλέσει την οργή της Σομαλίας και έντονες αντιδράσεις από πολλές χώρες της περιοχής.