Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

ρεύμα



ΑΔΜΗΕ: Συνάντηση με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχε χθες στο Ηράκλειο η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για την πρόοδο του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, καθώς και για τα απαιτούμενα έργα ενίσχυσης του συστήματος υψηλής τάσης στο νησί.



Μείωση τιμών για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο το Φεβρουάριο

Μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και επιστροφή του φυσικού αερίου σε προ κρίσης επίπεδα τον Φεβρουάριο στη χώρα μας καταγράφει η μηνιαία έρευνα HEPI για τις λιανικές τιμές του ηλεκτρικού σε χώρες της Ευρώπης που διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και η εταιρεία Vaasa ETT.



Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες

Άνοιξε σήμερα, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στη νέα κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας, που αφορά σε πολύτεκνες οικογένειες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.



ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινά η μηνιαία καταμέτρηση των παροχών

Ξεκινά σταδιακά η καταμέτρηση των παροχών σε μηνιαία βάση, η οποία και θα ολοκληρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.



Ενεργειακός Διαμεσολαβητής: Όσα πρέπει να ξέρετε – Πώς θα λειτουργεί

Από την 1η Φεβρουαρίου, στη διάθεση των καταναλωτών ενέργειας τίθεται ο ενεργειακός διαμεσολαβητής για διαφορές με προμηθευτές και διαχειριστές δικτύων που αφορούν μεταξύ άλλων αμφισβήτηση του λογαριασμού ή του ύψους της κατανάλωσης, τον τρόπο διακανονισμού οφειλών, ασάφεια στις χρεώσεις και προβληματική ενημέρωση..



Σδούκου: Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος με έξυπνους μετρητές – Δυναμική τιμολόγηση

Τιμολόγια ρεύματος έως και τρεις φορές φθηνότερα κατά τις ώρες της ημέρας που υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής (π.χ. τις μεσημβρινές ώρες του καλοκαιριού όποτε κορυφώνεται η παραγωγή των φωτοβολταϊκών) προσφέρουν προμηθευτές ρεύματος στην Ευρώπη και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, με την επέκταση των έξυπνων μετρητών κατανάλωσης.