Τρίτη 07 Ιουλίου 2026 -

άγκυρα



Σύνοδος NATO στην Τουρκία: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Τουλάχιστον 56.288 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στην Άγκυρα

Η Τουρκία προετοιμάζεται για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν έντονα για τη στάση της Ρωσίας και για το ενδεχόμενο περιορισμού της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην ήπειρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αλλάξει ριζικά τον χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας, όπως σημειώνει το Politico, μια συμμαχία που οικοδομήθηκε πάνω σε κοινές δημοκρατικές αξίες σε ένα σχήμα που λειτουργεί με όρους επιχειρηματικής συναλλαγής.



Ο Χακάν Φιντάν παρουσίασε την τουρκική εξωτερική πολιτική ως ανεξάρτητη και βασισμένη στην εθνική κυριαρχία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν προχώρησε σε δηλώσεις για τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, τις κυρώσεις CAATSA, το πρόγραμμα των F-35, αλλά και την τουρκική αμυντική βιομηχανία.



Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η νέα φάση συζητήσεων για την επαναλειτουργία, ο Τράμπ και η παρέμβαση στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr



Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε δύο σενάρια, με αντικείμενο την αντιμετώπιση περιστατικών στη θάλασσα

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η Άγκυρα προχώρησε σε άσκηση έρευνας και διάσωσης σε περιοχή του Αιγαίου που η τουρκική πλευρά χαρακτηρίζει ως δική της περιοχή ευθύνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άσκηση Deniz Aslanı-2026 πραγματοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο του Αιγαίου, μέσα στη λεγόμενη «Τουρκική Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης».



Ζεϊνέπ Μποζ: Δεν υπάρχει γνωστό αυθεντικό οθωμανικό φιρμάνι που να νομιμοποιεί την αφαίρεση των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν

Η Ζεϊνέπ Μποζ δεν είναι απλά μια Τουρκάλα αρχαιολόγος που είπε μια φράση υπέρ της Ελλάδας σε μια συνεδρίαση της UNESCO.