Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Πούτιν



Βλαντιμίρ Πούτιν: «Ειλικρινής η επιθυμία της Κίνας για επίλυση της ουκρανικής κρίσης»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαιρέτισε την «ειλικρινή επιθυμία» του Πεκίνου να συμβάλει στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Τετάρτη, πριν από την επίσκεψή του στην Κίνα.



Η Μόσχα είναι έτοιμη αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία

Αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης η Ρωσία είναι έτοιμη γι’αυτό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Είναι δικαίωμά τους–αν επιθυμούν να βρίσκονται επί του πεδίου, να είναι στο πεδίο», είπε ο Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.



Θετικός ο Πούτιν στην απόσυρση δυνάμεων από διάφορες περιοχές της Αρμενίας

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε να αποσύρει ρωσικές δυνάμεις και συνοριοφύλακες από διάφορες περιοχές της Αρμενίας ύστερα από αίτημα του Γερεβάν, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.



Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα, στην ομιλία του για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πως η Ρωσία θα κάνει το παν προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση παγκόσμιων δυνάμεων, όμως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει,

Ο Πούτιν απευθυνόταν σε ρώσους στρατιώτες όλων των βαθμίδων στην Κόκκινη Πλατεία.



Για πέμπτη φορά ως πρόεδρος της Ρωσίας ορκίστηκε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα στο Κρεμλίνο για  την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας. 

Ο ρώσος ηγέτης, που παρέλαβε την προεδρία από τον Μπόρις Γέλτσιν την τελευταία ημέρα του 1999, έχει ήδη υπηρετήσει ως πρόεδρος για μεγαλύτερο διάστημα από οποιονδήποτε άλλον ηγέτη της Ρωσίας από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν.



Ο Πούτιν έδωσε διαταγή για ασκήσεις με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Την απάντηση του έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις απειλές αξιωματούχων της Δύσης, δίνοντας εντολή για  ασκήσεις σε συνδιασμό με εκπαίδευση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων που θα συμμετέχουν στρατιωτικάτμήματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία.