Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026 -

Δαμασκός



Το αίμα των μαρτύρων ζητά δικαιοσύνη για τους Χριστιανούς: Ένας χρόνος μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό

Ένας χρόνος ακριβώς συμπληρώνεται σήμερα από την τζιχαντιστική επίθεση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην περιοχή Ντουέιλα, στη Δαμασκό, η οποία κόστισε τη ζωή σε 27 χριστιανούς, ενώ δεκάδες είχαν τραυματιστεί. Επρόκειτο για μια πράξη ωμής βίας η οποία ήρθε να προστεθεί σε σωρεία άλλες που διαπράττονται εδώ και χρόνια στην πολύπαθη χώρα.



Λίβανος: Ένας νεκρός από ισραηλινή επιδρομή στον αυτοκινητόδρομο Βηρυτού – Δαμασκού. Βίντεο

Ένα άτομο σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή που στόχευε αυτοκίνητο στον δρόμο Νταρ αλ-Μπαϊντάρ του Λιβάνου που συνδέει τη Βηρυτό με τη Συρία, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 



Συρία: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις των Κούρδων με την κυβέρνηση του Αλ-Σαράα

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και της κεντρικής εξουσίας για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει στόχο την ενσωμάτωση των πολιτικών και στρατιωτικών θεσμών τους στους κόλπους του κράτους, «κατέρρευσαν πλήρως», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κούρδος αξιωματούχος.



Συρία: Οι τζιχαντιστές της Δαμασκού σφυροκοπούν τους Κούρδους στο Χαλέπι

Ο στρατός της Συρίας κάλεσε σήμερα τους Κούρδους μαχητές που παραμένουν σε συνοικία του Χαλεπιού να παραδοθούν, αφού επανέλαβε τους βομβαρδισμούς προκειμένου να τους εκδιώξει από την περιοχή έπειτα από πολλές ημέρες συγκρούσεων.



Τη ματαίωση σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων από μέλη του ISIS, με στόχο αμάχους στη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε το Υπ. Εσωτερικών της Συρίας

Τη ματαίωση σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων από μέλη του ISIS (Ισλαμικό κράτος), με στόχο αμάχους στη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας.



Αντιοχείας Ιωάννης: “Δεν μπορώ να φανταστώ μια Μέση Ανατολή χωρίς Χριστιανούς…. Εμείς θα παραμείνουμε στη γη μας”

Τα λόγια του μακαριστού προκατόχου του Πατριάρχη Ιγνατίου Δ’ ότι δεν μπορεί να φανταστεί μια Μέση Ανατολή χωρίς χριστιανούς καθώς ο ίδιος ο Χριστός είναι η Μέση Ανατολή, επανέλαβε σήμερα κατά την Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμασκό, ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής