Τρίτη 12 Μαΐου 2026 -

ουάσιγκτον



Η νέα γραμμή της Ουάσιγκτον απέναντι στην Ευρώπη αποτυπώθηκε στη στρατηγική εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει μέτωπο στην Ευρώπη, βάζοντας στο στόχο τους νόμους για το διαδίκτυο και τη ρητορική μίσους, με σημαία την «υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου».



Εξετάζεται σημαντική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη και η χρήση αλεξίσφαιρου γιλέκου σε κάθε δημόσια εμφάνισή του

Για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ο 31χρονος άνδρας που πυροβόλησε έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας,  προσπαθώντας  να παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο όπου ήταν σε εξέλιξη το ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

 



Μπαράκ Ομπάμα για επίθεση στην Ουάσιγκτον: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας». Βίντεο

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε χθες Κυριακή την επίθεση στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθετε η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου, με παρόντα τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.



Πολλοί υψηλόβαθμοι συμμετέχοντες συνοδεύονταν από ιδιωτική ασφάλεια, η οποία όμως δεν επιτρεπόταν εντός της αίθουσας

Στο ίδιο ξενοδοχείο που πριν 45 χρόνια είχε πυροβοληθεί ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, αποδείχθηκε ξανά πολύ εύκολο για έναν ένοπλο να φτάσ κοντά στην αίθουσα όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και δημοσιογράφοι, δειπνούσαν το βράδυ του Σαββάτου.



Επίθεση στον πρόεδρο Τραμπ: Πράκτορας γλύτωσε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε στο κινητό του. Βίντεο

Ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ σώθηκε με θαυματουργό τρόπο, όταν η σφαίρα εξοστρακίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο, σύμφωνα με αστυνομική αναφορά.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης που φέρεται να εξαπέλυσε ο ύποπτος ένοπλος Κόουλ Τόμας Άλεν.



Τραμπ: «Ο δράστης είχε γράψει ένα “πολύ αντιχριστιανικό” μανιφέστο. Όταν διαβάσετε το μανιφέστο του, μισεί τους χριστιανούς»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS News, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε έξω από αίθουσα χορού, την ώρα που βρισκόταν στο σημείο.