Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 -

εμβολιασμος



Η γρίπη σαρώνεο το Βόρειο Ημισφαίριο: Ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί για έγκαιρο εμβολιασμός και μέτρα προστασίας

Η Ελλάδα, όπως και αρκετές χώρες του Βόρειου Ημισφαιρίου, έχει εισέλθει ήδη στη φάση αυξημένης εποχικής κυκλοφορίας της γρίπης, η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες περιόδους επιτήρησης.



Κτηνίατρος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Ο εμβολιασμός για την ευλογιά των προβάτων δεν αποτελεί μια απλή ή αυτονόητη λύση»

Η ευλογιά δεν αποτελεί άγνωστη νόσο για τους αιγοπροβατοτρόφους της ακριτικής Ελλάδας, όπως ανέφερε σήμερα η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μαρίνου.



Πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων γρίπης. Τι συνιστούν οι ειδικοί

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει φέτος μια ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων γρίπης, με την κυκλοφορία του ιού να καταγράφεται τρεις έως τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τις προηγούμενες περιόδους.



«Καμπανάκι» από Παγώνη για τη μηνιγγίτιδα – «Είναι σπάνια αυτά τα περιστατικά» λέει για τον 20χρονο που πέθανε

Έντονη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στην Πάτρα μετά τον θάνατο ενός 20χρονου φοιτητή από μηνιγγίτιδα. «Είναι σπάνια τα περιστατικά αυτά. Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα με τέτοια κεραυνοβόλο εξέλιξη είναι σπάνια» επισημαίνει η Ματίνα Παγώνη και εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε.



Τον εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας Β των φοιτητών στην Πάτρα ζητούν οι παιδίατροι

Την καθολική και δωρεάν παροχή του εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδοκόκκου τύπου Β στους φοιτητές της Πάτρας ζητά από τις αρμόδιες αρχές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθερο-Επαγγελματιών Παιδίατρων, μετά τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα.



Μαγιορκίνης: Ποιοι είναι εκτεθειμένοι στην ιλαρά – Σε ποια ηλικία γίνονται τα εμβόλια

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για την επιδημιολογική εικόνα της ιλαράς στη χώρα μας.