Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

ενεργειακη



ΡΑΕ: Συναγερμός για ενδεχόμενη ενεργειακή κρίση τον χειμώνα

Για να μην έχουμε... εκπλήξεις και τον εφετινό χειμώνα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει ήδη προγραμματίσει τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μην απειληθεί η χώρα με μια νέα ενεργειακή κρίση όπως η περυσινή.



Τους άξονες της ενεργειακής πολιτικής παρουσίασε ο Γ.Σταθάκης

Η ενίσχυση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με παράλληλη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή είναι ο πυρήνας της στρατηγικής της κυβέρνησης για την μετάβαση σε νέο ενεργειακό μείγμα.



Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση ενεργειακής φτώχειας 190.000 νοικοκυριά

Σε κατάσταση ενεργειακής φτώχειας είναι 190.000 νοικοκυριά (62%) στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.



Τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την ενεργειακή διασύνδεση

Η προοπτική ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη χρήση φυσικού αερίου μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ θα είναι από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Ενέργειας των τριών χωρών στην Αθήνα, στις 29 Σεπτεμβρίου.



Τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την ενεργειακή διασύνδεση

Τριμερή συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξεταστεί η προοπτική ενεργειακής διασύνδεσης των τριών χωρών με τη χρήση φυσικού αερίου.



Αργίες οι Παρασκευές στη Βενεζουέλα λόγω... ενεργειακής κρίσης

Επίσημες αργίες θα είναι για τους επόμενους δύο μήνες όλες οι Παρασκευές στη Βενεζουέλα, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο,  στην προσπάθειά του για εξοικονόμηση ρεύματος εν μέσω ενεργειακής κρίσης.