Τρίτη 26 Αυγούστου 2025 -

ασανσερ



Ανοικτή η πλατφόρμα απογραφής ανελκυστήρων. Ποιες είναι οι προθεσμίες

Σε εφαρμογή τέθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την απογραφή των ανελκυστήρων, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.



Νάουσα: Συντηρητής ανελκυστήρων, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εργασιών σε ασανσέρ

Συντηρητής ανελκυστήρων απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ασανσέρ πολυκατοικίας στη Νάουσα Ημαθίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο 64χρονος φαίνεται να υπέστη ατύχημα κατά την εκτέλεση εργασιών.

Ένοικος της πολυκατοικίας ενημέρωσε στις 11.20 την αστυνομία. Ο 64χρονος εντοπίστηκε πάνω από τον θάλαμο του ασανσέρ και εξωτερικά αυτού.



Δεύτερο περιστατικό μετά το ασανσέρ στον «Ερυθρό Σταυρό»

Σε κατάσταση κατάρρευσης βρίσκονται οι υποδομές του ΕΣΥ, αφού λίγες μέρες μετά από  το σοκαριστικό περιστατικό με το ασανσέρ στον «Ερυθρό Σταυρό», το πρωί της Τετάρτης έπεσε πέντε ορόφους και το ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».  

Χθες τα ξημερώματα, μία γιατρός που εφημέρευε ειδοποιήθηκε να πάει να δει έναν ανήλικο ασθενή.



Αναζητείται για να συλληφθεί ο τελευταίος συντηρητής του ασανσέρ του «Ερυθρού Σταυρού»

Τον τελευταίο συντηρητή του ανελκυστήρα του Ερυθρού Σταυρού ο οποίος έπεσε τραυματίζοντας τους τέσσερις επιβαίνοντές του, αναζητούν οι Αρχές ώστε να τον συλλάβουν έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή, σύμφωνα με το OPEN.



Έπεσε ασανσέρ στον Ερυθρό Σταυρό – Τέσσερις τραυματίες

Ασανσέρ έπεσε πριν από λίγο στον Ερυθρό Σταυρό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι!

Συγκεκριμένα, κόπηκε το συρματόσκοινο του ανελκυστήρα και έκανε «βουτιά» από τον 2ο όροφο ενώ μέσα βρίσκονταν τέσσερα άτομα.

Ειδικότερα βρίσκονταν, 2 άτομα πληρώματος ιδιωτικού ασθενοφόρου, ένας ασθενής και ένας συνοδός.



Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ μετά από φωτιά σε ασανσέρ – Απομακρύνθηκαν 1.200 άτομα

Συναγερμός σήμανε στον Πύργο του Άιφελ, εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε σε ένα από τα ασανσέρ.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε, ωστόσο προκλήθηκε πανικός, καθώς 1.200 άτομα που βρίσκονταν στο αξιοθέατο αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε φρεάτιο ανελκυστήρα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου.