Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

άμαχοι



Αξιωματούχος του ΟΗΕ λέει ότι μπορεί να χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα συντρίμμια από τη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου 14 χρόνια θα χρειαστούν για να απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί, που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.



Πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα του Ισραήλ – Νεκρός ένας οδηγός φορτηγού

Ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές της Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι κατέστρεψε στην ίδια περιοχή δύο ισραηλινά οχήματα, έναν ισχυρισμό που ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει.



Χαμάς: «Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο»

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Χαμάς, Χαλίλ αλ Χίγια, ανέφερε πως το Ισραήλ παρουσίασε στις  μεσολαβήτριες χώρες, χάρτες σύμφωνα με τους οποίους σκοπεύει να ελέγξει το 20% του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας στο τέλος του πολέμου.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει μια ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

Να διεξαχθεί μια «ανεξάρτητη» έρευνα ανακοίνωσε ότι θέλει, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στα δύο κύρια νοσοκομεία της λωρίδας της Γάζας.



Αντίστροφη μέτρηση για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, εκτιμούν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας την οποία θεωρεί το τελευταίο προπύργιο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, αναφέρουν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την απομάκρυνση εκτοπισμένων από τον πόλεμο Παλαιστινίων αμάχων, που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.



Σοκαρισμένος από τις αναφορικές για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε την Τρίτη 23/4 ότι είναι «σοκαρισμένος» από την καταστροφή των νοσοκομείων Νάσερ και Αλ Σίφα στη Γάζα και τις αναφορές για την ύπαρξη ομαδικών τάφων εκεί.