Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

επαναπροωθηση



Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η απόφαση για επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία

Η 7μελής σύνθεση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ’ αριθμ. 445-447/2017 αποφάσεις της, έκρινε ότι η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα, καθώς έχει κυρώσει την Σύμβαση της Γενεύης και μπορεί να γίνει επαναπροώθηση προσφύγων. Λόγω σπουδαιότητας ωστόσο, το όλο θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.



Κατ' αρχήν συμφωνία ΕΕ και Αφγανιστάν για επαναπροώθηση μεταναστών

Σε «κατ' αρχήν συμφωνία» με το Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως έφτασε η ΕΕ για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, η οποία έχει στόχο κυρίως να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των Αφγανών -οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου των οποίων απορρίπτονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η συμφωνία ήρθε μία ημέρα πριν ξεκινήσει η διεθνής σύνοδος δωρητών στις Βρυξέλλες.



Τόμας Ντε Μεζιέρ: «Ανθρώπινη επαναπροώθηση προσφύγων σε Τουρκία αλλά και Αίγυπτο»

«Για την ώρα αποφασίζουν οι λαθροδιακινητές για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη. Πρόκειται για τον πιο απάνθρωπο τρόπο επιλογής.



Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε νέο τύπο ταξιδιωτικού εγγράφου για την επιτάχυνση της επαναπροώθησης των μεταναστών

Ένα νέο είδος ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού εγγράφου πρόκειται σύντομα να εφαρμοστεί στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διευκολύνει την επαναπροώθηση στις πατρίδες τους εκείνων των μη Ευρωπαίων πολιτών που έχουν ζητήσει άσυλο όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε.



Οι Γερμανοί επιμένουν πως πρέπει να μας επαναπροωθήσουν πρόσφυγες

Σε ερώτηση εάν η επαναφορά των επαναπροωθήσεων μεταναστών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου, σημαίνει ότι θα επαναπροωθηθούν και άτομα που βρίσκονται, ήδη, στη Γερμανία, απάντησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.



ΠΓΔΜ: Έχουμε επαναπροωθήσει στην Ελλάδα πάνω από 11.800 πρόσφυγες

Επαναπροωθήσεις «μαμούθ» από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας.