Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

γαλαξιδι



Σεισμός τώρα στην Ιτέα

Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Ιτέα Φωκίδας.

Η δόνηση ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 13:21.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 4 χλμ βορειοδυτικά της Ιτέας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Το χαμηλό εστιακό βάθος έκανε τον σεισμό ιδιαίτερα αισθητό τόσο στην πόλη, όσο και στις γύρω περιοχές.



Αποδράστε στη Ναύπακτο και το Γαλαξίδι

Η Ναύπακτος και το Γαλαξίδι θεωρούνται, χωρίς αμφιβολία, από τους πλέον γραφικούς και ρομαντικούς προορισμούς της ενδοχώρας.

Αν σ’ αυτά προσθέσουμε τη σημαντική τους ιστορική παράδοση, αλλά και την άνετη πρόσβαση από την Αθήνα, έχουμε ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί για μια φθινοπωρινή απόδραση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.



Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο - Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στον Κορινθιακό κόλπο, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 12:24 και το επίκεντρο εντοπίστηκε 31 χλμ. ΝΑ του Γαλαξιδίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.



Γαλαξίδι:Ένας προορισμός για όλες τις εποχές

Είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις Απόκριες, λόγω του παλαιού και φημισμένου εθίμου, το αλευρομουτζούρωμα. Όμως, το Γαλαξίδι (ή Γαλαξείδι) είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές και κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.



Τσελέντης: Εκτιμώ ότι ο σεισμός των 5,3R στο Γαλαξίδι δεν ήταν ο κύριος

Την εκτίμηση ότι ο σεισμός των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Γαλαξίδι που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου «δεν ήταν ο κύριος σεισμός» διατύπωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Τσελέντης.



Γαλαξίδι: "20 χρόνια είχαμε να νιώσουμε τέτοιο σεισμό....."Μαρτυρίες κατοίκων..

Μαρτυρίες κατοίκων για το σεισμό στο Γαλαξίδι -  περιπολίες της πυροσβεστικής για ζημιές.
 Ο σεισμός 5.2 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι ταρακούνησε ολόκληρη τη Στερεά αλλά και τη μισή Ελλάδα. Στο Γαλαξίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.