Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

φορολογία



G20: Πρωτοβουλία της Βραζιλίας για παγκόσμιο φόρο στους πιο πλούσιους. Στηρίζουν Γερμανία Ισπανία και Ν.Αφρική

Στο σχέδιο επιβολής παγκόσμιου φόρου στους πιο πλούσιους, το οποίο πρότεινε η Βραζιλία με την ευκαιρία της ανάληψης από τη χώρα της προεδρίας της G20, συμφώνησαν η Γερμανία, η Ισπανία και η Νότια Αφρική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει ήδη δηλώσει ότι συμφωνεί.



Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ζητά η Ελληνική Ένωση Καφέ

Το αίτημα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ έθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.



ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά εργαλεία κατά του λαθρεμπορίου, με διεύρυνση των δεδομένων στο σύστημα Εισροών – Εκροών

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά στην έναρξη:



Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ και αυξημένα φορολογικά έσοδα για τον Ιανουάριο

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,122 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,118 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2,773 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2023 παρουσιάζει τον Ιανουάριο ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.



Η έξυπνη κίνηση που έκανε ο Τζεφ Μπέζος για να «γλιτώσει» φόρους 600 εκατ. δολαρίων

H πώληση μετοχών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Τζεφ Μπέζος την περασμένη εβδομάδα ήρθε με ένα πρόσθετο… προνόμιο: χωρίς κρατικούς φόρους. Πέρυσι, ο Μπέζος ανακοίνωσε στο Instagram ότι εγκαταλείπει το Σιάτλ μετά από σχεδόν 30 χρόνια για να μετακομίσει στο Μαϊάμι. Είπε ότι η κίνηση ήταν να είναι πιο κοντά στους γονείς του αλλά και στις εκτοξεύσεις πυραύλων του στο Blue Origin.



Στα 70 εκατ. οι απώλειες φορολογικών εσόδων από το παράνομο εμπόριο αλκοολούχων ποτών, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ

Οι οικονομικές επιδράσεις από τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα αλκοολούχα ποτά βρέθηκε στο επίκεντρο νέας μελέτης του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με την έρευνα, ο κλάδος παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κλαδικού οικοσυστήματος, το οποίο το 2022 συνεισέφερε 2,1 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε 72,7 χιλ.