Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026 -

λαϊκές αγορές



«Το υπουργείο Οικονομικών να μας ακούσει». Τι ζητούν οι εκπρόσωποι των πωλητών Λαϊκών Αγορών. Βίντεο

«Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να μας ακούσει» δήλωσε έξω από το υπουργείο ο Άγγελος Δερετζής, εκπρόσωπος των απεργών πωλητών λαϊκών αγορών απευθυνόμενος προς τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της απεργίας που ξεκίνησε σήμερα και είναι επ’ αόριστον.



Σε απεργία επ’ αόριστον προχωρούν οι λαϊκές αγορές από αύριο Τετάρτη

Σε πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον από αύριο Τετάρτη 7 Ιανουαρίου προχωρούν οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών.

Όπως αποφασίστηκε, ξεκινά από αύριο επ’ αόριστον απεργία, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εκφράζουν την αντίθεσή τους στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης και την υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.



Πανελλαδική απεργία στις λαϊκές αγορές. Πότε ξεκινά και ποια είναι τα ζητήματα

Από την ερχόμενη Τετάρτη 7 Ιανουαρίου οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών προχωρούν σε πανελλαδική απεργία.

Το τριήμερο πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), στο πλαίσιο της επ’ αόριστον απεργίας στις λαϊκές αγορές.



Σε απεργίες προχωρούν οι λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου. Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Σοβαρές αναταράξεις στη λειτουργία των λαϊκών αγορών σε όλη τη χώρα αναμένεται να προκαλέσει η πανελλαδική απεργία επαγγελματιών και παραγωγών που ξεκινά την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, με βασικά αιτήματα τη φορολογική μεταχείριση του κλάδου και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.



Οι λαϊκές αγορές ξεκινούν πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις 7 Ιανουαρίου. Ποια είναι τα αιτήματά τους. Βίντεο

Οι λαϊκές αγορές θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον. Πρόκειται για καθολική απεργία επαγγελματιών και παραγωγών.

Ο Βασίλης Μακρίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, μιλώντας στο ΕΡΤNews , εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.



Απεργία για τις λαϊκές αγορές στις 3 Δεκεμβρίου

Δίχως λαϊκές θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 η χώρα μετά την απόφαση της Γενική Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών Πωλητών Βιομηχανικών Ειδών Ελλάδας να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία.