Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Σταθάκης



Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα

Άνοιξε ο δρόμος για τη κατασκευή του αποτεφρωτηρίου νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα, καθώς υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, η σχετική απόφαση, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.



Σταθάκης: Καμία αύξηση στο ρεύμα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε πως «η τιμή του ρεύματος αφορά την κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση. Αυτό είναι σαφές», μετά τις χθεσινές δηλώσεις της εταιρείας.«Κατηγορηματικά, δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.



Σταθάκης: Νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τα Χριστούγεννα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφ. «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι «η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μας επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών».



Σταθάκης: Δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεων

Δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεων, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο τηλεοπτικού debate στο οποίο συμμετείχε σήμερα με την τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη.



Έπεσαν οι υπογραφές για τα κοιτάσματα της Κρήτης: «Θα γίνουμε πετρελαιοπαραγωγός χώρα» είπε ο Γ.Σταθάκης

Την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα περάσει στο χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εξέφρασε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, μετά τη μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης των θαλάσσιων περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στην κοινοπραξία ΤΟΤΑL-Exxon Mobil – ΕΛΠΕ και του οικοπέδου 10 στα ΕΛΠΕ.



Σταθάκης: Εκπτώσεις μέχρι και 70% από το νέο Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο

Με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο που θεσπίστηκε στις αρχές του χρόνου, τα χαμηλότερα εισοδήματα λαμβάνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις, σχεδόν 70%, ενώ αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια υπαγωγής, με την εισαγωγή περιουσιακών στοιχείων και τον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος του νοικοκυριού, ώστε να το λαμβάνουν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη .