Παρασκευή 07 Αυγούστου 2026 -

κάτοικοι



Φωτιά στα Φάρσαλα. Μήνυμα του 112 για τους κατοίκους της Κρήνης

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε γεωργική έκταση στην Κρήνη Φαρσάλων. Λίγο μετά τις 17:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής, το οποίο τους καλούσε να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και τρία αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.



Μειώθηκε η δραστηριότητα του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα. Επιστρέφουν οι εκτοπισμένοι. Βίντεο

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Φουέγκο της Γουατεμάλας υποχώρησε, σηματοδοτώντας το τέλος της έκρηξης που είχε οδηγήσει στην προληπτική απομάκρυνση περισσότερων από 1.700 κατοίκων από κοινότητες στους πρόποδες του ηφαιστείου. Μετά την αποκλιμάκωση του φαινομένου, οι αρχές ξεκίνησαν τη διαδικασία επιστροφής των κατοίκων στις εστίες τους.



Χιλιάδες μετανάστες εξακολουθούν να βρίσκονται στην ισπανική πόλη, σε κατοικημένες περιοχές, αναζητώντας νερό και φαγητό

Η κατάσταση στη Θέουτα προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς αρκετοί κάτοικοι έχουν προχωρήσει στη δημιουργία αυτοσχέδιων φραγμάτων στις γειτονιές τους, επιχειρώντας να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών μετά τη μαζική άφιξη χιλιάδων ανθρώπων από το Μαρόκο.

 

 



Γαλλία: Επιστρέφουν 200.000 κάτοικοι στις κατοικίες τους μετά τη μεγάλη φωτιά στη Ζιρόντ

Περίπου 200.000 κάτοικοι έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους, από τους συνολικά 220.000 ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής 31/07 η νομάρχης της Ζιρόντ.



Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να μη μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρα μέσα

Στο έλεος της πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων βρίσκεται το Πόρτο Γερμενό, με τη φωτιά να αναζωπυρώνεται στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα να δωθεί νέα εντολή εκκένωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Μάνδρας, Δημήτρης Παγώνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, έχουν καεί πάνω από 150 κατοικίες, τονίζοντας ότι η καταστροφή είναι μεγάλη.



Η κυκλοφορία στον δρόμο έχει διακοπεί, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι

Η κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό παραμένει πολύ κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει να απειλεί την περιοχή ενώ προκάλεσε τις πρώτες καταστροφές, καθώς τρεις κατοικίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ στην περιοχή αναφέρονται και εκρήξεις.