Τετάρτη 01 Απριλίου 2026 -

άρση ασυλίας



Άρση ασυλίας για τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο. Είχε προηγηθεί μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο Στέφανος Κασσελάκης

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Δ.Μαρκόπουλου. Η υπόθεση αφορά στη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο πρόεδρος των «Δημοκρατών», Στέφανος Κασσελάκης για συκοφαντική δυσφήμιση.



Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής απέρριψε την άρση ασυλίας του Κουτσούμπα από τη μήνυση του Κώστα Πλεύρη

Κατά της άρσης ασυλίας του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα αποφάσισε και θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση της μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον του, για παράβαση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.



Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Έχει μηνυθεί από γυναίκα δημοσιογράφο

Την άρση της ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας αποφάσισε η Βουλή μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον της η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.

Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι την αποκάλεσε «απατεωνισσα» καθώς και ότι της χρωστά χρήματα από την περίοδο κατά την οποία η ίδια υποστηρίζει ότι εργαζόταν για την Πλεύση Ελευθερίας.



Άρση ασυλίας από τη Βουλή για τη Ζέττα Μακρή. Μήνυση σε βάρος της από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η αίτηση της άρσης ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ Ζέττας Μακρή για να κριθεί στη δικαιοσύνη η μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος της ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης.



Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή

Σε σύνολο 272 βουλευτών, 224 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, 46 κατά και 2 «παρών».



Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές – Απορρίφθηκε η αίτηση για τον πρόεδρο της Ελληνική Λύσης

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Μάρκου Καφούρου, Χριστίνας Σταρακά, Χάρη Μαμουλάκη και Μπαράν Μπουρχάν, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Για τον Μάρκο Καφούρο (ΝΔ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που φέρεται να τελέστηκε το 2018 όταν ο κ. Καφούρος είχε την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.