Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

s-400



Η Τουρκία συζητά την αγορά περισσότερων S-400 από τη Ρωσία

Η Τουρκία συζητά την αγορά περισσότερων S-400 από τη Ρωσία

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία και η Ρωσία φαίνεται να συζητούν σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας για περισσότερα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, εν μέσω σύσφιξης των σχέσεων Μόσχας και Άγκυρας υπό το φόντο των εξελίξεων στη βόρεια Συρία.



S-400 : Δεν είναι απειλή για την Ελλάδα

Οι πωλήσεις των συστημάτων πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δεν συνιστούν καθ' οιονδήποτε τρόπο απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και τέτοιου είδους φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι.



ΗΠΑ - Τουρκία : "Φουντώνει" η κόντρα για τους S-400

Η Τουρκία δεν θα υποκύψει ποτέ σε κυρώσεις των ΗΠΑ για να αγοράσει τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

 



Θερμή υποδοχή Ερντογάν στο Κρεμλίνο – Πούτιν: «Τα S-400 μεταφέρονται στην Τουρκία»

Θερμή υποδοχή με τιμές… πελάτη επεφύλαξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν κατά τη διάρκεια της σημερινής  κρίσιμης συνάντησής τους στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σχετικά με το φλέγον θέμα των S-400 αλλά και γενικότερα της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.



ΗΠΑ σε Τουρκία: "Αν πάρετε S-400, φεύγετε από το ΝΑΤΟ"

Σαφές τελεσίγραφο έστειλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, να διαλέξει αν θέλει να μείνει στο ΝΑΤΟ ή να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, ανεβάζοντας στο «κόκκινο» την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών για αυτό το θέμα.



Ρωσία: Η πώληση αμερικανικών Patriot στην Τουρκία δεν επηρεάζει την πώληση S-400

«Η Ρωσία δεν έχει λόγους να μην εμπιστεύεται την Τουρκία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφορικά με την πώληση ρωσικών S-400 στην Άγκυρα.