Πέμπτη 30 Απριλίου 2026 -

λιμενικό σκάφος



Η Κούβα προτίθεται να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για το επεισόδιο με πυρά μεταξύ του λιμενικού και του ταχύπλοου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν πρόθυμες να «συνεργαστούν» στην έρευνα για το επεισόδιο με την ανταλλαγή πυροβολισμών που καταγράφηκε την Τετάρτη ανοιχτά της Κούβας, ανάμεσα σε ταχύπλοο με νηολόγιο Φλόριντας και σκάφος του κουβανικού λιμενικού, γνωστοποίησε απόψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντες ντε Κόσιο.



Τραγωδία στη Χίο: Προφυλακίστηκε ο Μαροκινός διακινητής. Αεροδιακομιδή στην Αθήνα για έξι τραυματισμένα παιδιά

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του ο 31χρονος Μαροκινός που κατηγορείται ως διακινητής παράνομων μεταναστών στο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου.



Τραγωδία στη Χίο: Στον ανακριτή σήμερα ο Μαροκινός διακινητής. Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του ναυαγίου

Το απόγευμα αναμένεται να απολογηθεί ο Μαροκινός που έχει αναγνωριστεί ως διακινητής για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Εν αναμονή του επίσημου ιατροδικαστικού πορίσματος, τα στοιχεία συγκλίνουν ότι ο θάνατος των μεταναστών προήλθε από βαριές κακώσεις και όχι από πνιγμό.



Σκύρος: Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βραχονησίδα – Ένας τραυματίας

Σοβαρό συμβάν σημειώθηκε στη Σκύρο, όπου σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βραχονησίδα.

Σύμφωνα με το eviaonline, το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το σκάφος του Λιμενικού χτύπησε σε βραχονησίδα νότια της Σκύρου, στην περιοχή Τρεις Μπούκες, όπου βρίσκεται και βάση του Πολεμικού Ναυτικού.